18 Mar 2011

هفت میوه نوروز

 

هفت میوه نوروز

مواد لازم

-  کشمش سرخ نیم کیلو

- کشمش سبز نیم کیلو

- کشمش سیاه نیم کیلو

۳- سنجد   کمتر از نیم کیلو

۴- چهارمغز  نیم کیلو

۵- پسته   نیم کیلو

۶- بادام   نیم کیلو

۷- عرق گلاب ، هیل

طرز تهیه :

دو شب قبل از نوروز اول کشمش وهمه میوه ها خشک  را خوب شسته و پاک کنید و در بین دیگ کلانهمه را تر کنید . سپس آب شیر گرم ( یک بر چهارم حصه میوه  و سه بر چهارم حصه آب )را بالای ان علاوه کنید . سر دیگ را بسته و در جای سرد  نگهداری میکنند . یک شب  قبل از نوروز چهارمغز ، پسته و بادام  را با آب گرم تر میکنند . بعدا پوست  میکنند . میوه ها مذکور بنام مساله هفت  میوه یاد میگردد . درروز نوروز قدری عرق گلاب و هیل با هفت میوه علاوه کنید .

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 3:26 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

26 May 2010

بورانی بادنجان

بورانی بادنجان

بادنجان ها را پوست نموده و گرد گرد قاش کنید و در روغن سرخش کنید بعد داخل دیگ و یا ماهیتابه چیده روی آن کمی آب را  که با رب بادنجان رومی نمک و مرچ به مقدار ضرورت  مخلوط نموده اید و به آن اضافه کنید و بگذارید تا بادنجان ها به روغن بیاید بعد ماس که با سیر میده شده مخلوط نموده اید روی ظرف بمالید و بعد بادنجان ها را بکشید و روی بادنجان ها را دوباره ماس سیر دار  بزنید و کم هم نعناع رویش بپاشید  اشتهای خوب

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 9:14 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

26 May 2010

بال مرغ سرخ شده

بال مر غ سرخ شده

 

دو پاکت بال مرغ یخ زده را با مرچ سرخ و مرچ سیاه /روغن زیتون نمک /ادویه مرغ سرخ شده

Chicken Tikka همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و یک شب بگذارید بماند و روز بعد آرد را با کمی مرچ سیاه مخلوط نماید و روغن زیاد را در ماهیتابه انداخته و داغ کنید و بال های مرغ را در آرد زده در روغن کنید و بعد میتوانید باکچالو سرخ شده و سبزیجات آنرا تزییین نماید

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 10:0 قبل از ظهر |  لینک ثابت   • 

26 May 2010

دلده

مواد مورد ضرورت

دو گیلاس  گندم میده

یک گیلاس  ماش

سیر

نمک

مرچ سیاه و مرج سرخ

ماس یا قوروت

زرچوبه

نعناع خشک و  سماق

پیاز

روغن

سرکه نیم گیلاس

طرز  تهیه

گندم را بپزید تا خوب نرم شود ماش را نیز جداگانه خوب بپزید و بعد هر دو را با هم مخلوط کنید و نمک / زرچوبه و مرچ سرخ و مرچ سیاه را به ان اضافه نماید

سرکه  و کمی روغن و سیر  را به آن اضافه نماید و بگذارید کمی جوش بخورد تا خوب طعم مواد به مخلوط شود

در اخیر پیاز زیاد را نیم سرخ نموده و سیر را هم جدا گانه سرخ نماید

وقتی گندم را در ظرف دلخواه تان کشیدید روی آنر ا با سماق و نعناع خشک و ماس و سیر و پیاز سرخ شده تزیین نماید

این غذا بسیار ساده و خوش مزه است امتحان کنید

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 9:31 قبل از ظهر |  لینک ثابت   • 

6 Apr 2010

سبزی با گوشت

سبزی با گوشت

مواد مورد ضرورت

یک کیلو سبزی تازه یا یخ زده

جعفری یک دسته خورد اگر تازه باشد در غیر این صورت خشک انرا می توان استفاده کرد  از هر کدام دو تا سه قاشق غذا خوری

گشنیز

گندنه

شنبلیله

یک کیلو گوشت

لیموی خشک

نمک

روغن

پیاز

لوبیا سرخ

طرز تهیه

اول گوشت را با پیاز می پزیم و بعد لوبیا را جدا گانه پخته آماده می گذاریم

سبزی ها را با هم انداخته خوب سرخش می کنیم بعد از آن که سبزی سرخ شد

لیموی خشک را شسته سوراخ سوراخ می کنیم و داخل سبزی ها می ریزیم و

 گوشت را که قبل آماده نمودیم با آب و پیاز آن  و لوبیا پخته روی سبزی ها علاوه می کنیم و نمک و کمی

 روغن هم اضافه نموده می گذاریم همه با هم بجوشد تا سبزی به روغن بیاید

اگر سبزی آب داشته باشد و به روغن نیامده باشد خوش مزه نمیشود

این سبزی با برنج سفید بسیار خوش مزه است

نوش جان

 

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 9:48 قبل از ظهر |  لینک ثابت   • 

5 Mar 2010

سمبوسه

 

سمبوسه

مواد مورد ضرورت

خمیر سمبوسه یک بسته

گوشت قیمه پخته شده نیم کیلو

 پیاز رنده شده سه عدد

گشنز تازه چند شاخه

نمک نصف قاشق چای خوری

مرچ سرخ به مقدار دلخواه

مرچ سیاه یک قاشق چای خوری

طرز تهیه

گوشت قیمه پخته شده را با مرچ و نمک و پیاز رنده شده و گشنیز ریزه شده همه را یکجا نموده خوب مخلوط نماید

و از مواد مذکور داخل خمیر سمبوسه کنید البته به شکل که دوست دارید و سمبوسه ها را در اخیر یا داخل روغن سرخ کنید و یا در درجه 200 داش بگذارید اگر داخل داش می پزید سعی کنید روی سمبوسه ها را زرده تخم مرغ بمالید بعد داخل داش بگذارید

اگر در داش بگذارید روغن کمتر به خود جذب می کند بعد از این که سمبوسه آماده شد می توانید آنرا به نوع دلخواه خود تان تزیین نماید

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 11:54 قبل از ظهر |  لینک ثابت   • 

5 Mar 2010

آش

آش

مواد مورد ضرورت

نخود جوش داده

لوبیا جوش داده

آش و یا (مکرونی که معمولا برای غذا های چینی استفاده می کنند) می توانید استفاده کنید خوش مزه می شود  

پیاز سرخ شده

 سیر سرخ شده

ماس

مرچ سیاه

مرچ سرخ

نعناع خشک

قروت

روغن

طرز تهیه

آش را در آب جوش داده بعد از این که نرم شد صافش کنید و با قروت و نخود و لوبیا و نمک و مرچ مخلوط نماید

روی آش را بصورت دلخواه تان  قوروت بریزید و با نعناع و نخود جوش داده و لوبیا جوش داده و پیاز سرخ شده( میتوانید از پیاز خشک هم استفاده نماید )روی آش را  تزیین نماید و در اخیر سیر را در روغن زیاد سرخ نموده روی آش تان بریزید

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 10:26 قبل از ظهر |  لینک ثابت   • 

28 Feb 2010

دولمه نان باگت

دولمه نان باگت

مواد مورد ضرورت

دو دانه نان

دو دانه تخم مرغ

پیاز سرخ شده

رب بادنجان رومی

گوشت قیمه  200 گرام

پنیر پیتزا

 

طرز تهیه

گوشت قیمه را با پیاز و نمک و مرچ و رب بادنجان رومی می پزیم  بعد تخم مرغ و پیاز خشک سرخ شده را با پنیر وگشنیز و جعفری و مرچ سیاه و مرچ سرخ و نمک مخلوط میکنیم

نان باکت را گرد گرد بریده و نان ها را داخل کرایی که کمی روغن دارد  می چینیم و داخل انها را از مواد تهیه شده می ریزیم وهر دو طرف نان ها را سرخ می کنیم و  داخل ظرف دلخواه تان بچنید و اطراف ان را با سبزی و لیمو و مرچ تازه تزیین کنید   

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 8:21 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

18 Feb 2010

طرز تهیه کچری

کچری

مواد مورد ضرورت

برنج - سه گیلاس

ماش- سه گیلاس

بولیونگ گوشت  سه دانه

نمک به مقدار ضرورت

مرچ سرخ و مرچ سیاه به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه

ماش را جدا گانه بپزید و کمی روغن را داخل دیگ انداخته رنگ بوره درست کنید و داخل ان سه دانه بولیونگ گوشت را بیندازید و آب و نمک و مرچ را به علاوه نمایید

برنج را که قبلا تر نموده اید همرا با ماش  با مواد مذکور مخلوط نمایید و آب آنرا  انقدر بریزید که برنج و ماش خوب نرم شوند و به همدیگر بچسپند و وقتی آب آن خوب خشک شد انر دم کنید  

نیم کیلو گوشت کوفته

پیاز

روغن

دال نخود

مرچ سیاه

 مرچ سرخ

نمک

رب بادنجان رومی

زرچوبه

پیاز را در روغن  سرخ نموده گوشت فیمه را به اضافه نمایید و خوب سرخش کنید بعد نمک /مرچ و رب بادنجان رومی و دال نخود و کمی اب به اضافه کنید و بگذارید تا به روغن بیاید و دال نخود هم پخته شود سعی کنید روغن قیمه زیاد باشد چون برنج روغن کم دارد  

برنج دم کشیده را داخل ظرف بکشید و وسط برنج را خوب چقر کنید و داخل انرا  ماس بزنید و بعد قیمه اماده را داخل بریزید و اطراف انرا با ماس با سیر و مرچ سرخ و نعناع خشک  تزیین کنید  

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 11:32 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

7 Feb 2010

کباب ماهی

 

کباب ماهی

مواد مورد ضرورت

ماهی

مرچ سیاه

روغن زیتون

 لیمو

  مرچ سرخ

طرز تهیه

ماهی ها را پاک نموده و به اندازه های دلخواه ببرید و روی ماهی ها آب لیمو /نمک /مرچ سیاه / مرچ سرخ و  روغن زیتون را با ماهی مخلوط کنید و یک شب بگذارید با همین مواد بماند وروز بعد همه ماهی ها را روی جالی داش بچینید و درجه داش را روی 180 بگذارید تا روی ماهی سرخ شود البته مواظب باشید که زیر جالی داش فطنوس داش را بگذارید که آب و روغن که از ماهی در وقت پختن می ریزد داش را کثیف نکند وقتی ماهی ها سرخ شد می توانید به نوع دلخواه خود تان با لیمو تازه و ترکاری دیزانش کنید .

 

 

 

 

 

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 10:50 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

7 Feb 2010

باقلی پلو

 

 

باقلی پلو

 

 

باقلی پلو

مواد مورد ضرورت

چهار گیلاس برنج

روغن نیم گیلاس

دوگیلاس باقلی

شوید به مقدار دلخواه

نمک

طرز تهیه

برنج را جوش داده صاف نماید وباقلی ها را نیز جوش بدهید که بپزد اما اگر باقلی یخ زده دارید فقط داخل آب داغ چند دقیقه بگذارید و بعد باقلی ها را با شوید لابلای برنج صاف شده ریخته آب روغن که برای برنج معمولی درست می کنید رویش بریزید البته سعی کنید روغنش کمی زیاد باشد چون باقلی روغن را به خود جذب می کند و

برنج را دم کنید و بعد از نیم ساعت تا چهل دقیقه قابلی پلو حاظر است .

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 8:55 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

31 Jan 2010

خوراک مرغ با کچالو و زردک

                                                                                          

 خوراک مرغ با کچالو و زردک

مواد لازم                                                                               

یک دانه مرغ

دو دانه زردک

سه دانه کچالو

مرچ سیاه و سرخ

  نمک

سرکه

طرز تهیه

مرغ را تکه تکه نموده داخل کرایی  با کمی روغن بگذارید سرخ شود مرغ در وقت سرخ شدن پخته می شود اگر حرارت آن زیاد نباشد در وقت سرخ شدن مرغ به آن نمک و مرچ سرخ و سیاه و اگر تندوری مصاله داشته باشید بزنید و خوب سرخش کنید و بعد کچا لو و زردک را جدا گانه سرخ کنید و به مرغ بیفزایید و در اخیر نیم گیلاس خورد سرکه به ان علاوه نمایید و همه را  خوب سرخ کنید و در ظرف بکشید و با سبزیجات تزیین کنید .این غذا بسیار زود آماده می شود .  

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 7:19 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

30 Jan 2010

پیتزا نان سایچ

پیتزا نان ساسچ

 

 مواد لازم

نان ساسج یک بسته

گوشت قیمه نیم کیلو

پنیر

مرچ سیاه و سرخ

کیجپ

نوش پیاز

طرز تهیه

نان ها را از وسط نیم نموده روی فطنوس داش بچینید البته روی فطنوس را قبلا چرب کنید

روی آن گوشت قیمه را طوری که برای پتزا درست می کنید بریزید و نوش پیاز های  را میده نموده با مرچ و نمک مخلوط نمایید و روی نات ها بریزید بعد کمی  کیچب هم روی نان ها بریزید و در اخیر پنیر را  روی نان ها رنده کنید و مدت پانزده دقیقه در داش بگذارید غذا آماده است  بکشید و به نوع دلخواه تان تزیین کنید .

 

 

 

 

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 11:45 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

30 Jan 2010

بورانی کدو

 

بورانی کدو

مواد لازم

کدو چهار دانه

کچالو سه دانه

سیر  سه حبه

ماس

روغن

مرچ سرخ

زرچوبه

رب بادنجان رومی  

طرز تهیه

کدو ها را پوست نموده به طرز دلخواه ببرید و بعد در روغن سرخ نمایید و

لابلای آن کچالو بگذارید و روی و رب بادنجان رومی را با آب و  زرچوبه و نمک و مرچ  مخلوط نموده بریزید و بگذارید با روغن بیاید بعد از آنکه به روغن آمد آنرا در ظرف بکشید و روی آنرا ماس که با سیر مخلوط نموده اید بریزید

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 11:16 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

18 Jan 2010

قابلی پلو

 

قابلی پلو

 مواد مورد ضرورت       

خلال زردک   سه دانه زردک     

کشمش سیاه  200 گرام

خلال بادام  به مقدار دلخواه

برنج    پنچ گیلاس

روغن  نیم گیلاس

نمک

هیل  

طرز تهیه

پنج گیلاس برنج را شسته و نم میکنیم اگر چند ساعت برنج در آب نم بماند بهتر است

آب را جوش آورده دو قاشق غذا خوری  نمک داخل آن می اندازیم و بعد برنج را که نم کرده بودیم آبش را گرفته داخل آب جوشیده می ریزیم و با حرارت بالا می گذاریم خوب جوش بخورد تا دانه برنج نرم شود بعد برنج را صاف می کنیم .

برنج صاف شده را دوباره داخل دیک می اندازیم .

نیم گیلاس روغن را با یک گیلاس آب و دو دانه بولیونگ گوشت و نیم قاشق نمک خوب جوش می دهیم وبعد این آبروغن را روی برنج خالی نموده و همه برنج را خوب مخلوط می کنیم.

اگر آب گوشت که پخته کردیم داشته باشیم می توانیم به جای بولینک  گوشت و آب استفاده کنیم ) 

خلال زردک را در روغن سرخ نموده کمی بوره روی آن می پاشیم و بعد کشمش را نیز کمی در روغن سرخ می کنیم

خلال زردک و کشمش و خلال بادام  را با هم مخلوط نموده روی آن هیل و کمی بوره می اندازیم

تمام مواد را روی برنج می گذاریم و دیگ برنج را روی حرارت زیاد گذاشته تا اب آن خشک شود و شروع کند به تی دیکی گرفتن و بعد حرارت زیر دیگ را کم نوده مدت چهل دقیقه می گذاریم دم بکشد  زردک و کشمش را جداگانه می کشیم

وقتی برنج را کشیدیم بعد  روی آن زردک و کشمش و خلال بادام  را می ریزیم  .

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 7:16 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

17 Jan 2010

کوفته

 

 

 

 

 

 

 

    

کوفته

 مواد لازم

یک کیلو گوشت کوفته

دو  تا سه دانه پیاز

مرچ سرخ تند / مرچ سیاه / سیر/  به مقدار ضرورت

دال نخود

رب بادنجان رومی

پیاز رنده شده برای لعاب

طرز تهیه

گوشت و پیاز رنده شده همراه با سیر میده و نمک و مرج سیاه و سرخ را مخلوط نموده خوب مالش میدهیم .

پیاز رنده شده را نیم سرخ نموده و رب بادنجان رومی و نمک و مرچ را به اندازه دلخواه به  به آن اضاافه می کنیم و یک و نیم  گیلاس آب به اضاافه می کنیم  می گذاریم جوش بیاید بعد از آنکه آب جوش امد کوفته ها را به اندازه دلخواه گرد گرد نموده داخل لعاب آماده شده که جوش می خورد می اندازیم  و می گذاریم مدت نیم ساعت جوش بخورد تا به روغن بیاید

دال نخود را جداگانه می پزیم  و کمی نمک و روغن می زنیم که رنگش عوض نشود وقتی پخته شد داخل کوفته اضافه می کنیم

کوفته آماده است در کنار یک برنج ساده سفید خوش مزه است .
نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 7:30 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

17 Jan 2010

طرز تهیه ای ماهی پلو

 ماهی پلو

مواد مورد ضرورت

برنج – پنج پیاله برنج

گند نه – نیم کیلو

سیر – یک غوزه

روغن – یک گیلاس

نمک

شوید

 طرز تهیه

آب برنج را جوشانده بعد گندنه های ریزه شده را داخل اب جوش می ریزیم و می گذاریم که خوب جوش بخورد و نمک را به آن اضافه نموده بعد برنج را اضافه نموده با هم می جوشانیم

تا برنج مان نرم شود بعد برنج را صاف نموده و لابلای برنج سیر میده شده و شوید خشک و یا تازه را می ریزیم و یک گیلاس روغن را با یک و نیم گیلاس آب و کمی نمک را مخلوط نموده روی برنج می ریزیم و برنج را دم می کنیم و مدت نیم ساعت برنج را دم می گذاریم

ماهی ها را با روغن زیتون / لیمو / نمک / سیر تازه  / مرچ سیاه / و کمی مرج سرخ تند اگر دوست داشته باشید مخلوط نموده دو یا سه ساعت بگذارید بهد ماهی ها را روی جالی داش بگذارید و زیر آنرا فطنوس داش بگذارید که روغن ما هی داخل فطنوس بریزد و ماهی ها را در قسمت وسط داش قرار دهید و داش را با درجه 150 -180 درجه گرم کنید و بگذارید تا ماهی ها خوب سرخ شود

ماهی ها را می توانید در روغن هم سرخ کنید

ابن ماهی پلو با سیر ترشی بسیار خوش مزه است

 

  

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 1:32 بعد از ظهر |  لینک ثابت   • 

2 Nov 2009

بولانی

 

 

 

مواد لازم

آرد

آب

نمک

تخم مرغ

گندنه

مرچ سرخ

روغن

طرز تهیه

آرد گندم را با نمک و آب و یک یا دو دانه تخم مرغ خمیر نموده و از خمیر ذغاله های کوچک درست کنید

ذغاله ها را هموار نموده داخل آنرا گندنه ایکه قبلا ریزه نموده با کمی روغن و نمک و مرچ مخلوط نموده اید بگذارید و آنرا بسته کنید و با آش گز خوب هموارش کنید تا خوب نازک شود

روغن را داغ نموده بولانی ها را داخل روغن سرخ کنید البته هر دو طرف آنرا و یا آینکه روی فطنوس داش را چرپ کنید و به درجه ای آخر داغش کنید و بولانی ها را روی فطنوس داش بچینید و رویشان را چرب کنید

وقتی هر دو طرفش سرخ شد آماده است و می توانید با ماست صرف نمایید

  

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 10:51 قبل از ظهر |  لینک ثابت   • 

2 Nov 2009

منتو

 


منتو


مواد لازم

گوشت کوفته( گوشت چرخ کرده شده )  یک کیلو

پیاز

دال نخود

نمک و مرچ

قروت و یا ماست

روغن

غوره انگور

تخم گشنیز

سیر  

طرز تهیه منتو

گوشت کوفته ای را بگذارید بپزد البته بدون آب و بعد از پختن گوشت ادویه مورد ضرورت را به آن اضافه کنید

و بعد پیاز را به اندازه دانه های کشمش خورد نموده به آن اضافه نمایید وکوشش کنید که مقدار پیاز از مقدار گوشت زیاد تر باشد  همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید مواد داخل منتو آماده است

خمیر منتو را اگر اینطور تهیه کنید بسیار خوش مزه تر می شود

آرد به مقدار ضرورت

دو دانه تخم مرغ                                                        

نمک

کمی روغن

شیر

آب  

همه مواد را مخلوط کنید و سعی کنید که خمیر تان کمی سخت باشد نه اینکه نرم باشد چون خمیر سخت زود تد و راحت تر نازک می شود اما خمیر نرم زما ن می برد تا به طور دلخواه تان درست شود

بعد از اینکه خمیر آماده شد آنرا نازک هموار نموده یا با آش گز و یا با ماشین آش اگر در دسترس دارید

خمیر هموار شده را با سر قوطی چهار کنج و یا گرد ببرید و داخل هر کدام آن یک قاشق از مواد آماده را بریزید و خمیر را به نوع دلخواه تان بسته کنید .

منتو را در دیک مخصوص آن می پزند که دارای چهار چلو صاف است و چلو صاف ها را چرب نموده منتو ها را داخل آن بچینید و بگذارید با بخار آب بپزد

مقدار گوشت چرخ کرده را با مقدار پیاز و دال نخود و رب بادنجان رومی و ادویه تند که نمک و مرچ سیاه و سرخ خوب بپزید و بگذارید به روغن بیاید

ماست و سیرمیده شده  را آماده نماییدو با هم مخلوط نمایید  و ظرفی را که در آن قرار است منتو را بکشید روی آنرا  ماست و سیر مخلوط شده بزنید

بعد منتو ها را دانه دانه از دیک بکشید و روی ماست وسیر بگذارید و روی منتو ها را دوباره ماست وسیرومرچ سرخ و نعناع و مرچ سیاه غوره انگور و تخم گشنیز را  پاش بدهید  و در آخر موادایکه از گوشت کوفته درست کرده اید روی منتو ها بریزید و برای زیبای هر چه بیشتر منتو ها اگر مقداری گشنیز تازه را ریزه کنید و روی منتو بگذارید هم خوش مزه و خوش عطر می شود و هم زیبای بیشتر به منتو می دهد   

 

نوشته شده توسط فتحيه غفوری در 9:49 قبل از ظهر |  لینک ثابت   •