غذاهای افغانی

پختن غذاهای اصيل افغانستان، دکور و ديزاين خانه و ديگر اطلاعات مفيد خانه داری

 

هفت میوه نوروز

مواد لازم

-  کشمش سرخ نیم کیلو

- کشمش سبز نیم کیلو

- کشمش سیاه نیم کیلو

۳- سنجد   کمتر از نیم کیلو

۴- چهارمغز  نیم کیلو

۵- پسته   نیم کیلو

۶- بادام   نیم کیلو

۷- عرق گلاب ، هیل

طرز تهیه :

دو شب قبل از نوروز اول کشمش وهمه میوه ها خشک  را خوب شسته و پاک کنید و در بین دیگ کلانهمه را تر کنید . سپس آب شیر گرم ( یک بر چهارم حصه میوه  و سه بر چهارم حصه آب )را بالای ان علاوه کنید . سر دیگ را بسته و در جای سرد  نگهداری میکنند . یک شب  قبل از نوروز چهارمغز ، پسته و بادام  را با آب گرم تر میکنند . بعدا پوست  میکنند . میوه ها مذکور بنام مساله هفت  میوه یاد میگردد . درروز نوروز قدری عرق گلاب و هیل با هفت میوه علاوه کنید .

 

[ 18 Mar 2011 ] [ 3:26 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

بورانی بادنجان

بادنجان ها را پوست نموده و گرد گرد قاش کنید و در روغن سرخش کنید بعد داخل دیگ و یا ماهیتابه چیده روی آن کمی آب را  که با رب بادنجان رومی نمک و مرچ به مقدار ضرورت  مخلوط نموده اید و به آن اضافه کنید و بگذارید تا بادنجان ها به روغن بیاید بعد ماس که با سیر میده شده مخلوط نموده اید روی ظرف بمالید و بعد بادنجان ها را بکشید و روی بادنجان ها را دوباره ماس سیر دار  بزنید و کم هم نعناع رویش بپاشید  اشتهای خوب

[ 26 May 2010 ] [ 9:14 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

بال مر غ سرخ شده

 

دو پاکت بال مرغ یخ زده را با مرچ سرخ و مرچ سیاه /روغن زیتون نمک /ادویه مرغ سرخ شده

Chicken Tikka همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و یک شب بگذارید بماند و روز بعد آرد را با کمی مرچ سیاه مخلوط نماید و روغن زیاد را در ماهیتابه انداخته و داغ کنید و بال های مرغ را در آرد زده در روغن کنید و بعد میتوانید باکچالو سرخ شده و سبزیجات آنرا تزییین نماید

 

[ 26 May 2010 ] [ 10:0 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

مواد مورد ضرورت

دو گیلاس  گندم میده

یک گیلاس  ماش

سیر

نمک

مرچ سیاه و مرج سرخ

ماس یا قوروت

زرچوبه

نعناع خشک و  سماق

پیاز

روغن

سرکه نیم گیلاس

طرز  تهیه

گندم را بپزید تا خوب نرم شود ماش را نیز جداگانه خوب بپزید و بعد هر دو را با هم مخلوط کنید و نمک / زرچوبه و مرچ سرخ و مرچ سیاه را به ان اضافه نماید

سرکه  و کمی روغن و سیر  را به آن اضافه نماید و بگذارید کمی جوش بخورد تا خوب طعم مواد به مخلوط شود

در اخیر پیاز زیاد را نیم سرخ نموده و سیر را هم جدا گانه سرخ نماید

وقتی گندم را در ظرف دلخواه تان کشیدید روی آنر ا با سماق و نعناع خشک و ماس و سیر و پیاز سرخ شده تزیین نماید

این غذا بسیار ساده و خوش مزه است امتحان کنید

[ 26 May 2010 ] [ 9:31 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

سبزی با گوشت

مواد مورد ضرورت

یک کیلو سبزی تازه یا یخ زده

جعفری یک دسته خورد اگر تازه باشد در غیر این صورت خشک انرا می توان استفاده کرد  از هر کدام دو تا سه قاشق غذا خوری

گشنیز

گندنه

شنبلیله

یک کیلو گوشت

لیموی خشک

نمک

روغن

پیاز

لوبیا سرخ

طرز تهیه

اول گوشت را با پیاز می پزیم و بعد لوبیا را جدا گانه پخته آماده می گذاریم

سبزی ها را با هم انداخته خوب سرخش می کنیم بعد از آن که سبزی سرخ شد

لیموی خشک را شسته سوراخ سوراخ می کنیم و داخل سبزی ها می ریزیم و

 گوشت را که قبل آماده نمودیم با آب و پیاز آن  و لوبیا پخته روی سبزی ها علاوه می کنیم و نمک و کمی

 روغن هم اضافه نموده می گذاریم همه با هم بجوشد تا سبزی به روغن بیاید

اگر سبزی آب داشته باشد و به روغن نیامده باشد خوش مزه نمیشود

این سبزی با برنج سفید بسیار خوش مزه است

نوش جان

 

 

[ 6 Apr 2010 ] [ 9:48 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

سمبوسه

مواد مورد ضرورت

خمیر سمبوسه یک بسته

گوشت قیمه پخته شده نیم کیلو

 پیاز رنده شده سه عدد

گشنز تازه چند شاخه

نمک نصف قاشق چای خوری

مرچ سرخ به مقدار دلخواه

مرچ سیاه یک قاشق چای خوری

طرز تهیه

گوشت قیمه پخته شده را با مرچ و نمک و پیاز رنده شده و گشنیز ریزه شده همه را یکجا نموده خوب مخلوط نماید

و از مواد مذکور داخل خمیر سمبوسه کنید البته به شکل که دوست دارید و سمبوسه ها را در اخیر یا داخل روغن سرخ کنید و یا در درجه 200 داش بگذارید اگر داخل داش می پزید سعی کنید روی سمبوسه ها را زرده تخم مرغ بمالید بعد داخل داش بگذارید

اگر در داش بگذارید روغن کمتر به خود جذب می کند بعد از این که سمبوسه آماده شد می توانید آنرا به نوع دلخواه خود تان تزیین نماید

 


ادامه مطلب

[ 5 Mar 2010 ] [ 11:54 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

آش

مواد مورد ضرورت

نخود جوش داده

لوبیا جوش داده

آش و یا (مکرونی که معمولا برای غذا های چینی استفاده می کنند) می توانید استفاده کنید خوش مزه می شود  

پیاز سرخ شده

 سیر سرخ شده

ماس

مرچ سیاه

مرچ سرخ

نعناع خشک

قروت

روغن

طرز تهیه

آش را در آب جوش داده بعد از این که نرم شد صافش کنید و با قروت و نخود و لوبیا و نمک و مرچ مخلوط نماید

روی آش را بصورت دلخواه تان  قوروت بریزید و با نعناع و نخود جوش داده و لوبیا جوش داده و پیاز سرخ شده( میتوانید از پیاز خشک هم استفاده نماید )روی آش را  تزیین نماید و در اخیر سیر را در روغن زیاد سرخ نموده روی آش تان بریزید

 


ادامه مطلب

[ 5 Mar 2010 ] [ 10:26 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

دولمه نان باگت

مواد مورد ضرورت

دو دانه نان

دو دانه تخم مرغ

پیاز سرخ شده

رب بادنجان رومی

گوشت قیمه  200 گرام

پنیر پیتزا

 

طرز تهیه

گوشت قیمه را با پیاز و نمک و مرچ و رب بادنجان رومی می پزیم  بعد تخم مرغ و پیاز خشک سرخ شده را با پنیر وگشنیز و جعفری و مرچ سیاه و مرچ سرخ و نمک مخلوط میکنیم

نان باکت را گرد گرد بریده و نان ها را داخل کرایی که کمی روغن دارد  می چینیم و داخل انها را از مواد تهیه شده می ریزیم وهر دو طرف نان ها را سرخ می کنیم و  داخل ظرف دلخواه تان بچنید و اطراف ان را با سبزی و لیمو و مرچ تازه تزیین کنید   

 

[ 28 Feb 2010 ] [ 8:21 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

کچری

مواد مورد ضرورت

برنج - سه گیلاس

ماش- سه گیلاس

بولیونگ گوشت  سه دانه

نمک به مقدار ضرورت

مرچ سرخ و مرچ سیاه به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه

ماش را جدا گانه بپزید و کمی روغن را داخل دیگ انداخته رنگ بوره درست کنید و داخل ان سه دانه بولیونگ گوشت را بیندازید و آب و نمک و مرچ را به علاوه نمایید

برنج را که قبلا تر نموده اید همرا با ماش  با مواد مذکور مخلوط نمایید و آب آنرا  انقدر بریزید که برنج و ماش خوب نرم شوند و به همدیگر بچسپند و وقتی آب آن خوب خشک شد انر دم کنید  

نیم کیلو گوشت کوفته

پیاز

روغن

دال نخود

مرچ سیاه

 مرچ سرخ

نمک

رب بادنجان رومی

زرچوبه

پیاز را در روغن  سرخ نموده گوشت فیمه را به اضافه نمایید و خوب سرخش کنید بعد نمک /مرچ و رب بادنجان رومی و دال نخود و کمی اب به اضافه کنید و بگذارید تا به روغن بیاید و دال نخود هم پخته شود سعی کنید روغن قیمه زیاد باشد چون برنج روغن کم دارد  

برنج دم کشیده را داخل ظرف بکشید و وسط برنج را خوب چقر کنید و داخل انرا  ماس بزنید و بعد قیمه اماده را داخل بریزید و اطراف انرا با ماس با سیر و مرچ سرخ و نعناع خشک  تزیین کنید  

 

[ 18 Feb 2010 ] [ 11:32 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

کباب ماهی

مواد مورد ضرورت

ماهی

مرچ سیاه

روغن زیتون

 لیمو

  مرچ سرخ

طرز تهیه

ماهی ها را پاک نموده و به اندازه های دلخواه ببرید و روی ماهی ها آب لیمو /نمک /مرچ سیاه / مرچ سرخ و  روغن زیتون را با ماهی مخلوط کنید و یک شب بگذارید با همین مواد بماند وروز بعد همه ماهی ها را روی جالی داش بچینید و درجه داش را روی 180 بگذارید تا روی ماهی سرخ شود البته مواظب باشید که زیر جالی داش فطنوس داش را بگذارید که آب و روغن که از ماهی در وقت پختن می ریزد داش را کثیف نکند وقتی ماهی ها سرخ شد می توانید به نوع دلخواه خود تان با لیمو تازه و ترکاری دیزانش کنید .

 

 

 

 

 

 

[ 7 Feb 2010 ] [ 10:50 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

 

باقلی پلو

 

 

باقلی پلو

مواد مورد ضرورت

چهار گیلاس برنج

روغن نیم گیلاس

دوگیلاس باقلی

شوید به مقدار دلخواه

نمک

طرز تهیه

برنج را جوش داده صاف نماید وباقلی ها را نیز جوش بدهید که بپزد اما اگر باقلی یخ زده دارید فقط داخل آب داغ چند دقیقه بگذارید و بعد باقلی ها را با شوید لابلای برنج صاف شده ریخته آب روغن که برای برنج معمولی درست می کنید رویش بریزید البته سعی کنید روغنش کمی زیاد باشد چون باقلی روغن را به خود جذب می کند و

برنج را دم کنید و بعد از نیم ساعت تا چهل دقیقه قابلی پلو حاظر است .

[ 7 Feb 2010 ] [ 8:55 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

                                                                                          

 خوراک مرغ با کچالو و زردک

مواد لازم                                                                               

یک دانه مرغ

دو دانه زردک

سه دانه کچالو

مرچ سیاه و سرخ

  نمک

سرکه

طرز تهیه

مرغ را تکه تکه نموده داخل کرایی  با کمی روغن بگذارید سرخ شود مرغ در وقت سرخ شدن پخته می شود اگر حرارت آن زیاد نباشد در وقت سرخ شدن مرغ به آن نمک و مرچ سرخ و سیاه و اگر تندوری مصاله داشته باشید بزنید و خوب سرخش کنید و بعد کچا لو و زردک را جدا گانه سرخ کنید و به مرغ بیفزایید و در اخیر نیم گیلاس خورد سرکه به ان علاوه نمایید و همه را  خوب سرخ کنید و در ظرف بکشید و با سبزیجات تزیین کنید .این غذا بسیار زود آماده می شود .  

[ 31 Jan 2010 ] [ 7:19 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

پیتزا نان ساسچ

 

 مواد لازم

نان ساسج یک بسته

گوشت قیمه نیم کیلو

پنیر

مرچ سیاه و سرخ

کیجپ

نوش پیاز

طرز تهیه

نان ها را از وسط نیم نموده روی فطنوس داش بچینید البته روی فطنوس را قبلا چرب کنید

روی آن گوشت قیمه را طوری که برای پتزا درست می کنید بریزید و نوش پیاز های  را میده نموده با مرچ و نمک مخلوط نمایید و روی نات ها بریزید بعد کمی  کیچب هم روی نان ها بریزید و در اخیر پنیر را  روی نان ها رنده کنید و مدت پانزده دقیقه در داش بگذارید غذا آماده است  بکشید و به نوع دلخواه تان تزیین کنید .

 

 

 

 

 

[ 30 Jan 2010 ] [ 11:45 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

بورانی کدو

مواد لازم

کدو چهار دانه

کچالو سه دانه

سیر  سه حبه

ماس

روغن

مرچ سرخ

زرچوبه

رب بادنجان رومی  

طرز تهیه

کدو ها را پوست نموده به طرز دلخواه ببرید و بعد در روغن سرخ نمایید و

لابلای آن کچالو بگذارید و روی و رب بادنجان رومی را با آب و  زرچوبه و نمک و مرچ  مخلوط نموده بریزید و بگذارید با روغن بیاید بعد از آنکه به روغن آمد آنرا در ظرف بکشید و روی آنرا ماس که با سیر مخلوط نموده اید بریزید

 

[ 30 Jan 2010 ] [ 11:16 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

قابلی پلو

 مواد مورد ضرورت       

خلال زردک   سه دانه زردک     

کشمش سیاه  200 گرام

خلال بادام  به مقدار دلخواه

برنج    پنچ گیلاس

روغن  نیم گیلاس

نمک

هیل  

طرز تهیه

پنج گیلاس برنج را شسته و نم میکنیم اگر چند ساعت برنج در آب نم بماند بهتر است

آب را جوش آورده دو قاشق غذا خوری  نمک داخل آن می اندازیم و بعد برنج را که نم کرده بودیم آبش را گرفته داخل آب جوشیده می ریزیم و با حرارت بالا می گذاریم خوب جوش بخورد تا دانه برنج نرم شود بعد برنج را صاف می کنیم .

برنج صاف شده را دوباره داخل دیک می اندازیم .

نیم گیلاس روغن را با یک گیلاس آب و دو دانه بولیونگ گوشت و نیم قاشق نمک خوب جوش می دهیم وبعد این آبروغن را روی برنج خالی نموده و همه برنج را خوب مخلوط می کنیم.

اگر آب گوشت که پخته کردیم داشته باشیم می توانیم به جای بولینک  گوشت و آب استفاده کنیم ) 

خلال زردک را در روغن سرخ نموده کمی بوره روی آن می پاشیم و بعد کشمش را نیز کمی در روغن سرخ می کنیم

خلال زردک و کشمش و خلال بادام  را با هم مخلوط نموده روی آن هیل و کمی بوره می اندازیم

تمام مواد را روی برنج می گذاریم و دیگ برنج را روی حرارت زیاد گذاشته تا اب آن خشک شود و شروع کند به تی دیکی گرفتن و بعد حرارت زیر دیگ را کم نوده مدت چهل دقیقه می گذاریم دم بکشد  زردک و کشمش را جداگانه می کشیم

وقتی برنج را کشیدیم بعد  روی آن زردک و کشمش و خلال بادام  را می ریزیم  .

 

[ 18 Jan 2010 ] [ 7:16 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

 

 

 

 

 

 

    

کوفته

 مواد لازم

یک کیلو گوشت کوفته

دو  تا سه دانه پیاز

مرچ سرخ تند / مرچ سیاه / سیر/  به مقدار ضرورت

دال نخود

رب بادنجان رومی

پیاز رنده شده برای لعاب

طرز تهیه

گوشت و پیاز رنده شده همراه با سیر میده و نمک و مرج سیاه و سرخ را مخلوط نموده خوب مالش میدهیم .

پیاز رنده شده را نیم سرخ نموده و رب بادنجان رومی و نمک و مرچ را به اندازه دلخواه به  به آن اضاافه می کنیم و یک و نیم  گیلاس آب به اضاافه می کنیم  می گذاریم جوش بیاید بعد از آنکه آب جوش امد کوفته ها را به اندازه دلخواه گرد گرد نموده داخل لعاب آماده شده که جوش می خورد می اندازیم  و می گذاریم مدت نیم ساعت جوش بخورد تا به روغن بیاید

دال نخود را جداگانه می پزیم  و کمی نمک و روغن می زنیم که رنگش عوض نشود وقتی پخته شد داخل کوفته اضافه می کنیم

کوفته آماده است در کنار یک برنج ساده سفید خوش مزه است .

[ 17 Jan 2010 ] [ 7:30 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 ماهی پلو

مواد مورد ضرورت

برنج – پنج پیاله برنج

گند نه – نیم کیلو

سیر – یک غوزه

روغن – یک گیلاس

نمک

شوید

 طرز تهیه

آب برنج را جوشانده بعد گندنه های ریزه شده را داخل اب جوش می ریزیم و می گذاریم که خوب جوش بخورد و نمک را به آن اضافه نموده بعد برنج را اضافه نموده با هم می جوشانیم

تا برنج مان نرم شود بعد برنج را صاف نموده و لابلای برنج سیر میده شده و شوید خشک و یا تازه را می ریزیم و یک گیلاس روغن را با یک و نیم گیلاس آب و کمی نمک را مخلوط نموده روی برنج می ریزیم و برنج را دم می کنیم و مدت نیم ساعت برنج را دم می گذاریم

ماهی ها را با روغن زیتون / لیمو / نمک / سیر تازه  / مرچ سیاه / و کمی مرج سرخ تند اگر دوست داشته باشید مخلوط نموده دو یا سه ساعت بگذارید بهد ماهی ها را روی جالی داش بگذارید و زیر آنرا فطنوس داش بگذارید که روغن ما هی داخل فطنوس بریزد و ماهی ها را در قسمت وسط داش قرار دهید و داش را با درجه 150 -180 درجه گرم کنید و بگذارید تا ماهی ها خوب سرخ شود

ماهی ها را می توانید در روغن هم سرخ کنید

ابن ماهی پلو با سیر ترشی بسیار خوش مزه است

 

  

[ 17 Jan 2010 ] [ 1:32 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

 

 

مواد لازم

آرد

آب

نمک

تخم مرغ

گندنه

مرچ سرخ

روغن

طرز تهیه

آرد گندم را با نمک و آب و یک یا دو دانه تخم مرغ خمیر نموده و از خمیر ذغاله های کوچک درست کنید

ذغاله ها را هموار نموده داخل آنرا گندنه ایکه قبلا ریزه نموده با کمی روغن و نمک و مرچ مخلوط نموده اید بگذارید و آنرا بسته کنید و با آش گز خوب هموارش کنید تا خوب نازک شود

روغن را داغ نموده بولانی ها را داخل روغن سرخ کنید البته هر دو طرف آنرا و یا آینکه روی فطنوس داش را چرپ کنید و به درجه ای آخر داغش کنید و بولانی ها را روی فطنوس داش بچینید و رویشان را چرب کنید

وقتی هر دو طرفش سرخ شد آماده است و می توانید با ماست صرف نمایید

  

[ 2 Nov 2009 ] [ 10:51 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 


منتو


مواد لازم

گوشت کوفته( گوشت چرخ کرده شده )  یک کیلو

پیاز

دال نخود

نمک و مرچ

قروت و یا ماست

روغن

غوره انگور

تخم گشنیز

سیر  

طرز تهیه منتو

گوشت کوفته ای را بگذارید بپزد البته بدون آب و بعد از پختن گوشت ادویه مورد ضرورت را به آن اضافه کنید

و بعد پیاز را به اندازه دانه های کشمش خورد نموده به آن اضافه نمایید وکوشش کنید که مقدار پیاز از مقدار گوشت زیاد تر باشد  همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید مواد داخل منتو آماده است

خمیر منتو را اگر اینطور تهیه کنید بسیار خوش مزه تر می شود

آرد به مقدار ضرورت

دو دانه تخم مرغ                                                        

نمک

کمی روغن

شیر

آب  

همه مواد را مخلوط کنید و سعی کنید که خمیر تان کمی سخت باشد نه اینکه نرم باشد چون خمیر سخت زود تد و راحت تر نازک می شود اما خمیر نرم زما ن می برد تا به طور دلخواه تان درست شود

بعد از اینکه خمیر آماده شد آنرا نازک هموار نموده یا با آش گز و یا با ماشین آش اگر در دسترس دارید

خمیر هموار شده را با سر قوطی چهار کنج و یا گرد ببرید و داخل هر کدام آن یک قاشق از مواد آماده را بریزید و خمیر را به نوع دلخواه تان بسته کنید .

منتو را در دیک مخصوص آن می پزند که دارای چهار چلو صاف است و چلو صاف ها را چرب نموده منتو ها را داخل آن بچینید و بگذارید با بخار آب بپزد

مقدار گوشت چرخ کرده را با مقدار پیاز و دال نخود و رب بادنجان رومی و ادویه تند که نمک و مرچ سیاه و سرخ خوب بپزید و بگذارید به روغن بیاید

ماست و سیرمیده شده  را آماده نماییدو با هم مخلوط نمایید  و ظرفی را که در آن قرار است منتو را بکشید روی آنرا  ماست و سیر مخلوط شده بزنید

بعد منتو ها را دانه دانه از دیک بکشید و روی ماست وسیر بگذارید و روی منتو ها را دوباره ماست وسیرومرچ سرخ و نعناع و مرچ سیاه غوره انگور و تخم گشنیز را  پاش بدهید  و در آخر موادایکه از گوشت کوفته درست کرده اید روی منتو ها بریزید و برای زیبای هر چه بیشتر منتو ها اگر مقداری گشنیز تازه را ریزه کنید و روی منتو بگذارید هم خوش مزه و خوش عطر می شود و هم زیبای بیشتر به منتو می دهد   

 

[ 2 Nov 2009 ] [ 9:49 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

       

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه