غذاهای افغانی

پختن غذاهای اصيل افغانستان، دکور و ديزاين خانه و ديگر اطلاعات مفيد خانه داری


اي خانم 
مواد لازم 
١- يك بسته خمير تازه تركي 
٢- چهار عدد كچالو
٣- چهار عدد زردك
٣- دو عدد مرچ دلمه 
٤- دو عدد پياز 
من از پياز يخ زده الدي استفاده كردم !
٥- مايونيز 
٦- يك دانه قرص مزه مرغ 
٧- نيم دسته تركاري تازه 
گشنيز يا كمي نعناع 
٨- نمك 
طرز تهيه : تمام مواد با استفاده از ماشين سلاته ميده كرده بهم مخلوط ميكنيم . 
سپس خمير بيشتر شكل نان چپاتي را دارد به احتياط هموار كرده از وسط دو حصه و بين مواد تهيه شده را گذاشته لوله تاب ميدهيم . 
بعد از چند جاي كارد زده برش ميكنيم . 
و ته ديك منتو ميچينيم . 
براي نيم ساعت تفت ميدهيم بعز از پانزده دقيقه جاي قالب ها لطفا عوض كنيد ! 

[ 22 Sep 2013 ] [ 10:28 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

بورانی بادنجان

بادنجان ها را پوست نموده و گرد گرد قاش کنید و در روغن سرخش کنید بعد داخل دیگ و یا ماهیتابه چیده روی آن کمی آب را  که با رب بادنجان رومی نمک و مرچ به مقدار ضرورت  مخلوط نموده اید و به آن اضافه کنید و بگذارید تا بادنجان ها به روغن بیاید بعد ماس که با سیر میده شده مخلوط نموده اید روی ظرف بمالید و بعد بادنجان ها را بکشید و روی بادنجان ها را دوباره ماس سیر دار  بزنید و کم هم نعناع رویش بپاشید  اشتهای خوب

[ 26 May 2010 ] [ 9:14 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

مواد مورد ضرورت

دو گیلاس  گندم میده

یک گیلاس  ماش

سیر

نمک

مرچ سیاه و مرج سرخ

ماس یا قوروت

زرچوبه

نعناع خشک و  سماق

پیاز

روغن

سرکه نیم گیلاس

طرز  تهیه

گندم را بپزید تا خوب نرم شود ماش را نیز جداگانه خوب بپزید و بعد هر دو را با هم مخلوط کنید و نمک / زرچوبه و مرچ سرخ و مرچ سیاه را به ان اضافه نماید

سرکه  و کمی روغن و سیر  را به آن اضافه نماید و بگذارید کمی جوش بخورد تا خوب طعم مواد به مخلوط شود

در اخیر پیاز زیاد را نیم سرخ نموده و سیر را هم جدا گانه سرخ نماید

وقتی گندم را در ظرف دلخواه تان کشیدید روی آنر ا با سماق و نعناع خشک و ماس و سیر و پیاز سرخ شده تزیین نماید

این غذا بسیار ساده و خوش مزه است امتحان کنید

[ 26 May 2010 ] [ 9:31 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

سمبوسه

مواد مورد ضرورت

خمیر سمبوسه یک بسته

گوشت قیمه پخته شده نیم کیلو

 پیاز رنده شده سه عدد

گشنز تازه چند شاخه

نمک نصف قاشق چای خوری

مرچ سرخ به مقدار دلخواه

مرچ سیاه یک قاشق چای خوری

طرز تهیه

گوشت قیمه پخته شده را با مرچ و نمک و پیاز رنده شده و گشنیز ریزه شده همه را یکجا نموده خوب مخلوط نماید

و از مواد مذکور داخل خمیر سمبوسه کنید البته به شکل که دوست دارید و سمبوسه ها را در اخیر یا داخل روغن سرخ کنید و یا در درجه 200 داش بگذارید اگر داخل داش می پزید سعی کنید روی سمبوسه ها را زرده تخم مرغ بمالید بعد داخل داش بگذارید

اگر در داش بگذارید روغن کمتر به خود جذب می کند بعد از این که سمبوسه آماده شد می توانید آنرا به نوع دلخواه خود تان تزیین نماید

 


ادامه مطلب

[ 5 Mar 2010 ] [ 11:54 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

کچری

مواد مورد ضرورت

برنج - سه گیلاس

ماش- سه گیلاس

بولیونگ گوشت  سه دانه

نمک به مقدار ضرورت

مرچ سرخ و مرچ سیاه به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه

ماش را جدا گانه بپزید و کمی روغن را داخل دیگ انداخته رنگ بوره درست کنید و داخل ان سه دانه بولیونگ گوشت را بیندازید و آب و نمک و مرچ را به علاوه نمایید

برنج را که قبلا تر نموده اید همرا با ماش  با مواد مذکور مخلوط نمایید و آب آنرا  انقدر بریزید که برنج و ماش خوب نرم شوند و به همدیگر بچسپند و وقتی آب آن خوب خشک شد انر دم کنید  

نیم کیلو گوشت کوفته

پیاز

روغن

دال نخود

مرچ سیاه

 مرچ سرخ

نمک

رب بادنجان رومی

زرچوبه

پیاز را در روغن  سرخ نموده گوشت فیمه را به اضافه نمایید و خوب سرخش کنید بعد نمک /مرچ و رب بادنجان رومی و دال نخود و کمی اب به اضافه کنید و بگذارید تا به روغن بیاید و دال نخود هم پخته شود سعی کنید روغن قیمه زیاد باشد چون برنج روغن کم دارد  

برنج دم کشیده را داخل ظرف بکشید و وسط برنج را خوب چقر کنید و داخل انرا  ماس بزنید و بعد قیمه اماده را داخل بریزید و اطراف انرا با ماس با سیر و مرچ سرخ و نعناع خشک  تزیین کنید  

 

[ 18 Feb 2010 ] [ 11:32 بعد از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 

 

 

مواد لازم

آرد

آب

نمک

تخم مرغ

گندنه

مرچ سرخ

روغن

طرز تهیه

آرد گندم را با نمک و آب و یک یا دو دانه تخم مرغ خمیر نموده و از خمیر ذغاله های کوچک درست کنید

ذغاله ها را هموار نموده داخل آنرا گندنه ایکه قبلا ریزه نموده با کمی روغن و نمک و مرچ مخلوط نموده اید بگذارید و آنرا بسته کنید و با آش گز خوب هموارش کنید تا خوب نازک شود

روغن را داغ نموده بولانی ها را داخل روغن سرخ کنید البته هر دو طرف آنرا و یا آینکه روی فطنوس داش را چرپ کنید و به درجه ای آخر داغش کنید و بولانی ها را روی فطنوس داش بچینید و رویشان را چرب کنید

وقتی هر دو طرفش سرخ شد آماده است و می توانید با ماست صرف نمایید

  

[ 2 Nov 2009 ] [ 10:51 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

 


منتو


مواد لازم

گوشت کوفته( گوشت چرخ کرده شده )  یک کیلو

پیاز

دال نخود

نمک و مرچ

قروت و یا ماست

روغن

غوره انگور

تخم گشنیز

سیر  

طرز تهیه منتو

گوشت کوفته ای را بگذارید بپزد البته بدون آب و بعد از پختن گوشت ادویه مورد ضرورت را به آن اضافه کنید

و بعد پیاز را به اندازه دانه های کشمش خورد نموده به آن اضافه نمایید وکوشش کنید که مقدار پیاز از مقدار گوشت زیاد تر باشد  همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید مواد داخل منتو آماده است

خمیر منتو را اگر اینطور تهیه کنید بسیار خوش مزه تر می شود

آرد به مقدار ضرورت

دو دانه تخم مرغ                                                        

نمک

کمی روغن

شیر

آب  

همه مواد را مخلوط کنید و سعی کنید که خمیر تان کمی سخت باشد نه اینکه نرم باشد چون خمیر سخت زود تد و راحت تر نازک می شود اما خمیر نرم زما ن می برد تا به طور دلخواه تان درست شود

بعد از اینکه خمیر آماده شد آنرا نازک هموار نموده یا با آش گز و یا با ماشین آش اگر در دسترس دارید

خمیر هموار شده را با سر قوطی چهار کنج و یا گرد ببرید و داخل هر کدام آن یک قاشق از مواد آماده را بریزید و خمیر را به نوع دلخواه تان بسته کنید .

منتو را در دیک مخصوص آن می پزند که دارای چهار چلو صاف است و چلو صاف ها را چرب نموده منتو ها را داخل آن بچینید و بگذارید با بخار آب بپزد

مقدار گوشت چرخ کرده را با مقدار پیاز و دال نخود و رب بادنجان رومی و ادویه تند که نمک و مرچ سیاه و سرخ خوب بپزید و بگذارید به روغن بیاید

ماست و سیرمیده شده  را آماده نماییدو با هم مخلوط نمایید  و ظرفی را که در آن قرار است منتو را بکشید روی آنرا  ماست و سیر مخلوط شده بزنید

بعد منتو ها را دانه دانه از دیک بکشید و روی ماست وسیر بگذارید و روی منتو ها را دوباره ماست وسیرومرچ سرخ و نعناع و مرچ سیاه غوره انگور و تخم گشنیز را  پاش بدهید  و در آخر موادایکه از گوشت کوفته درست کرده اید روی منتو ها بریزید و برای زیبای هر چه بیشتر منتو ها اگر مقداری گشنیز تازه را ریزه کنید و روی منتو بگذارید هم خوش مزه و خوش عطر می شود و هم زیبای بیشتر به منتو می دهد   

 

[ 2 Nov 2009 ] [ 9:49 قبل از ظهر ] [ فتحيه غفوری ]

[ ]

       

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه